Visit Vilanova

Fira de Novembre 202

La Fira de Novembre 2022 tornarà a omplir els carrers de Vilanova i la Geltrú

  • Gaudir de tota l’oferta gastronòmica als stands, els foodtrucks i la ruta de la tapa.
  • Allistar-te a l’Agència dels Secrets i jugar amb la realitat augmentada.
  • Fer un tastet d’esports com el rugby, l’esgrima o el golf.

La Fira de Novembre és una de les cites imperdibles del calendari a Vilanova i la Geltrú. El principal esdeveniment comercial de l’any treu tota la ciutat al carrer, i aplega empreses i entitats de tot el Garraf i el Penedès.

Després de dos anys molt difícils marcats per la pandèmia, la Fira de Novembre torna enguany al 100%. De l’11 al 13 de novembre, l’acció retorna a l’espai públic vilanoví i les previsions són que es repetiran les grans xifres de milers de visitants que la fira solia tenir cada any abans del COVID-19. Ull, perquè l’edició de 2019 va tenir al voltant de 100.000 visitants.

Aquest 2022 la fira multisectorial torna a ser l’excusa perfecta per a mostrar-se, relacionar-se i passar-ho bé coneixent tota l’oferta econòmica, cultural i d’oci de Vilanova i la Geltrú. El focus es manté en el sector de la innovació, el coneixement i la tecnologia aplicada a diferents àmbits de la vida quotidiana. Però la Fira arriba a la seva 31ª edició de l’era moderna plena de sorpreses, preparada per adaptar-se a les noves tendències.

Nou mapa d’expositors

El retorn a la presencialitat ve acompanyat de canvis a les diferents ubicacions de la Fira. Aquest any els stands de comerç i teixit econòmic local se situaran al tram superior de la rambla, fins a l’avinguda de Francesc Macià. A l’alçada del carrer Col·legi hi seran les entitats de la ciutat i, des d’aquest punt i fins a la via del tren, hi haurà stands d’empreses de serveis.

A la plaça de la Vila s’ubicarà l’àrea VNG Innova, dedicada als projectes de futur per a una ciutat més sostenible, i al parc de Baix a Mar hi haurà la zona dedicada al motor.

Durant els tres dies hi haurà exposicions de cotxes i motos clàssiques, i també s’hi podran veure els prototips de Fòrmula 1 i motos de competició de l’equip del Campus UPC de Vilanova i la Geltrú E3 Teamun projecte global d’enginyeria local. Els més petits, a partir dels tres anys, podran gaudir descobrint les derrapades amb els mini karts elèctrics.

L’expectació és màxima, perquè gairebé la meitat dels participants, el 44%, s’estrenarà aquest any a la fira gran de Vilanova. Hi haurà empreses d’alimentació, automoció, comerç i serveis, entitats, institucions i empreses, moltes amb tota la il·lusió de presentar-se per primer cop a la Fira de Novembre.

img-sabiesque-visitvilanova

La Fira de Novembre és la més gran del Garraf i el Penedès: a la darrera edició abans de la pandèmia, el 2019, va aplegar més de 100.000 visitants.

Tres espais i una ruta de tapes per a foodies

Pel que fa a la bona teca que sempre és protagonista a la Fira de Novembre, els punts de venda tradicionals d’alimentació aniran des de la via del tren fins al monument a Francesc Macià, on també hi haurà un escenari petit i sis foodtrucks. D’altra banda, l’espai enogastronòmic serà a la plaça de les Neus, amb 14 carpes de menjar i beguda i un altre escenari per a les actuacions musicals en viu.

Per últim, a la plaça Soler i Carbonell hi haurà amb un espai dedicat als productes de km 0, a les cerveses artesanes i a les activitats familiars, a més d’una exposició de carruatges. I el dia 11 podreu comprar peix a una subhasta tradicional “encantada”, tal com es feia antigament.

A més, el cap de setmana de la Fira de Novembre coincideix amb l’inici de Destapa Vilanova, una ruta de la tapa que uneix gastronomia local i punts d’interès turístic o emblemàtics de la ciutat. Cada tapa va acompanyada d’una copa de vi de la zona, escollida per cadascun dels onze bars i restaurants que hi participen.

L’Agència dels Secrets, un joc de realitat augmentada

La gran novetat de l’espai VNG Innova d’enguany és l’Agència dels Secrets, una experiència interactiva i gamificada que permet conèixer Vilanova i la Geltrú a través de deu jocs analògics, digitals i de realitat virtual.

Converteix-te en un agent de l’Agència dels Secrets i descobreix els misteris més ben guardats de la vila a través de deu jocs diferents però interconnectats entre ells. Alguns requereixen fer rutes a peu, d’altres buscar simbologies amagades per la ciutat o visitar llocs que són invisibles sense les ulleres de realitat virtual. Junts formen una història de ficció inspirada en fets reals vinculats a la història de Vilanova i la Geltrú.

Aquest és un projecte pioner, el més gran de promoció turística gamificada a escala espanyola, i promet ser una gran experiència immersiva per a tota la família.

Vilanova posa la catifa vermella als visitants

La Rambla actuarà com a eix vertebrador de la Fira de Novembre 2022, una idea que s’ha volgut transmetre amb el cartell oficial de l’esdeveniment. El disseny celebra la tornada als orígens, l’exposició al carrer, mostrant com a element gràfic una cadena d’ADN que representa la Rambla i alhora remet als conceptes d’innovació, coneixement i tecnologia que vol representar la fira.

A més, per homenatjar els veritables protagonistes de la Fira de Novembre, la Rambla tindrà enguany un tram amb catifa vermella, il·luminació especial i una decoració amb fotografies de llocs emblemàtics de la ciutat. Aquesta zona VIP a l’estil dels grans festivals cinematogràfics tindrà una longitud de 42 metres i s’instal·larà a l’alçada de l’avinguda de Francesc Macià. Promet ser un punt de selfie obligat.

Tot perquè els visitants gaudiu com els autèntics protagonistes que sou. L’organització ha volgut expressar d’aquesta manera com ha trobat a faltar el públic en els darrers dos anys.

Activitats per a tots els gustos

El programa d’activitats de la Fira de Novembre ve més carregat que mai amb propostes de tota mena.

  • Si busques un nou esport per practicar, aquí podràs provar l’esgrima, el rugby o el golf amb diferents activitats d’iniciació.
  • Si ets un apassionat de la tecnologia i els gadgets en família, podràs fer volar drons, aprendre a crear videojocs, construir escenaris de realitat virtual, dibuixar amb ordinador…
  • Si vols descobrir el patrimoni artístic i cultural de Vilanova, durant la Fira tots els museus de la ciutat fan portes obertes, i pots aconseguir descomptes per als espectacles promoguts per Escena Vilanova.
img-sabiesque-visitvilanova

Enguany hi ha més expositors que mai, i un 44% d’ells s’estrenen per primer cop a la fira.

2022: l’any del rellançament de la Fira de Novembre

La Fira de Novembre 2022

La Fira de Novembre 2022 ha de ser un punt d’inflexió i un rellançament de la fira multisectorial de referència a tot el país gràcies al nou model pactat entre els agents polítics, socials i econòmics de la ciutat. En paraules de l’alcaldessa, Olga Arnau: “Continuem posant el focus en el sector de la innovació, el coneixement i la tecnologia aplicada a diferents àmbits de la vida quotidiana.

Avancem en un nou format de Fira per adaptar-nos a les noves tendències i, sobretot, per reforçar el posicionament de la nostra Fira de Novembre no només com a referent econòmic dins l’àmbit territorial del Penedès sinó també per projectar, així, Vilanova i la Geltrú com a capital econòmica del país”. A més, “l’experiència adquirida els darrers dos anys amb els formats virtuals ens permetrà oferir una part complementària molt interessant”, afegeix.

Aquest novembre us esperem a Vilanova i la Geltrú. No us ho podeu perdre!

Dades pràctiques

Fira de Novembre
Dates: De l’11 al 13 de novembre
Lloc: Diferents espais de Vilanova i la Geltrú: https://firadenovembre.cat/planol-de-la-fira/

Gràcies per llegir, compartir en les teves xarxes socials i comentar!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Laura Rangel
Periodista
Scroll to Top

After
work

Vilanova i la Geltrú

18/11/2021
18:30 a 21:00h