Visit Vilanova

Llença’t a l’aventura del mar amb RocRoi Vilanova

En els darrers anys Vilanova i la Geltrú ha esdevingut una plaça destacada dins del panorama dels esports aquàtics. Paddle surf, kaiak, vela, windsurf, catamarà i una àmplia gamma d’activitats que conviden a gaudir de les bones temperatures i les aigües tranquil·les de la capital del Garraf. I tot això gràcies a RocRoi, una empresa pallaresa especialitzada en ràfting i piragüisme que va decidir apostar pel mar i per la seva capital: Vilanova i la Geltrú.

I l’artífex d’aquest èxit és el pallarès Lluís Rabaneda, el fundador, junt amb el seu germà Carles de RocRoi, una empresa puntera, de prestigi internacional i amb contínues ganes d’expansió tant pel que fa a les activitats que organitzen com a través dels quatre centres dels que disposen a Catalunya i que aviat seran més si els plans d’aquests dos emprenedors s’acaben consolidant.

Per Marta Pérez| Periodista

Del Pallars Sobirà al Garraf passant per Andorra

Poc podia imaginar el jove estudiant d’informàtica Lluís Rabaneda que, tres dècades després estaria instal·lat a Vilanova i la Geltrú amb una empresa en expansió internacional i que no només organitza activitats, sinó que és un referent en el seu sector, és també distribuïdora de material esportiu i organitzadora d’esdeveniments.

Fins arribar al 2021 cal retrocedir fins la dècada dels 80, quan els germans Lluís i Carles Rabaneda es dedicaven a participar en curses de rafting al seu Llavorsí natal i començaven a albirar un futur per als esports d’aventura que els assegurés feina per tot l’any. Així neix RocRoi i en pocs anys es converteix en una exitosa empresa que realitza activitats en grup, competicions, que ven material especialitzat i que es planteja seguir ampliant activitats amb un segon centre a Andorra. Des d’aquí inicien una de les activitats més curioses de totes les que ens ofereix RocRoi, les excursions amb trineu tirat per gossos conegudes pel nom de “muixing”.

El punt d’inflexió a la carrera dels germans Rabaneda és l’organització del Campionat del Món d’Estil Lliure del 2001 a Sort. L’empenta dels pallaresos i la seva extraordinària visió empresarial els situa a la primera línea mundial en el món dels esports d’aventura i guanyen un prestigi com a empresa organitzadora d’esdeveniments esportius que els hi obre les portes de tot el món.

Podem dir que va ser la casualitat la que va portar en Lluís Rabaneda a contactar amb Vilanova i la Geltrú precisament per la seva faceta com a distribuïdor de material esportiu. Vilanova comptava a mitjans dels anys 2000 amb algunes petites empreses que intentaven tirar endavant activitats marítimes com els patins o la vela i en Lluís Rabaneda és requerit com a expert per assessorar-los i proporcionar-los material. Les intencions eren bones, però el model no funcionava i, pocs anys després Roc Roi obre la seva base oficial a Vilanova i la Geltrú.

Casals, escoles, famílies i grups

Però com es pot passar de l’alta muntanya a la platja i continuar mantenint l’èxit rotund? En Lluís Rabaneda no en fa un gra massa, al cap i a la fi, ja sigui en un riu o al mar, no deixen de ser esports aquàtics. El que aporta el de Llavorsí a Vilanova i la Geltrú és la total professionalització del sector, el dota de treballadors qualificats i obre la ciutat a noves activitats que atreuen públics molts diversos.

Els primers, els escolars. El casal d’estiu de RocRoi és el més sol·licitat de la ciutat i propicia el contacte amb el mar dels més menuts. Poques ciutats poden oferir als escolars aprendre a navegar en kaiak o a practicar vela mentre gaudeixen del contacte amb la natura i amb els amics. Si sou de Vilanova i voleu apuntar els nens, ja podeu córrer perquè les places volen!

Un altre dels públics objectius de RocRoi són les famílies, tant en períodes de vacances com pels caps de setmana. Se us acudeix un millor pla per a un dissabte que fer una excursió en kaiak per la costa del Garraf, un bon dinar mariner i una tarda de compres al centre de Vilanova i la Geltrú? En Lluís Rabaneda confessa que una de les coses que més el va atreure de Vilanova són les diferents facetes de la ciutat i com lliguen entre elles d’una manera totalment natural. Vilanova és platja, és ciutat, és cultura i això, diu, “s’ha d’aprofitar”. En aquest sentit, el fundador de RocRoi recorda que fins i tot es pot arribar a Vilanova en tren i fa una aposta per fer promocions conjuntes dels diferents atractius turístics de la ciutat per oferir experiències que cap altre ciutat propera es troba en condicions d’ofertar.

Team Building al mar

Se’ns dubte una de les activitats en auge als darrers anys (deixant de banda el 2020) és el team building o activitats per a empreses per tal de fomentar l’esperit d’equip. Ja fa molts anys que RocRoi es promociona com el lloc ideal pels grups d’empresa i no només en l’àmbit català sinó que arriben grups d’arreu del món. Un dels atractius de la base de RocRoi a Vilanova i la Geltrú és la seva proximitat a Barcelona, una marca imbatible i atractiva per al client internacional. La combinació d’aquest factor amb la bona climatologia, les aigües tranquil·les i la capacitat de la platja de Ribes Roges per acollir molta gent fa que RocRoi sigui la ubicació perfecta per les activitats de qualsevol empresa, des de Hong Kong a Paris, Londres o qualsevol ciutat internacional.

Podeu intentar mantenir l’equilibri sobre una taula de Big Sup, trobar cales amagades entre Vilanova i Sitges, divertir-vos amb un patí aquàtic amb tobogan o aprendre a navegar en catamarà. Se’ns dubte activitats amb un impacte molt positiu en qualsevol equip empresarial perquè fomenten la col·laboració en un ambient relaxat i divertit.

Previous
Next

Treure-li profit als espais naturals

La base de RocRoi a Vilanova i la Geltrú es troba situada al Moll de Ponent, a la mateixa sorra de la Platja de Ribes Roges, una de les platges més àmplies del litoral català. És una platja perfecta per les activitats en grup per l’amplada de la platja i les aigües tranquil·les. Un espai ideal per iniciar-se en el paddle surf o el paddle ioga, una activitat que combina el bo i millor de les dues disciplines. En canvi, ens explica en Lluís Rabaneda, la propera platja del Far permet fer altres activitats com, per exemple, les excursions en kaiak mar. En situar-se a l’altra banda del port, permet arribar de seguida a les costes més escarpades dels Colls entre Vilanova i Sitges amb petites cales secretes només accessibles per mar i en kaiak. Pels més agosarats, el windsurf o, fins i tot, el catamarà. Tot depèn del vostre gust pel risc i de les vostres habilitats.

RocRoi compta amb una plantilla de professionals amb garanties i, fins i tot, realitza programes formatius per a joves que, en molts casos, acaben sent treballadors de la casa. Això permet tenir professionals formats per atendre un públic principiant o familiar fins arribar a convertir-vos en tots uns experts. També és la única empresa d’activitats nàutiques a Catalunya certificada per la Generalitat pel seu protocol anti Covid, cosa que els ha permès mantenir les seves activitats dins de les restriccions. En Lluís Rabaneda lamenta la pèrdua del públic internacional durant el darrer any però comença a veure la llum ja amb reserves de grups d’empresa per al proper estiu.

Expansió internacional

Si una cosa ens ha quedat clara de la xerrada amb en Lluís Rabaneda és la seva set d’aventura. La d’un jove crescut al cor dels Pirineus que s’ha llençat a descobrir el món i ha treballat des de l’Argentina fins a Nova Zelanda passant per Azerbaijan on actualment assessoren empreses que s’inicien en el món dels esports d’aventura.

 

El proper pas, ens explica Rabaneda, és l’expansió de la marca a través de franquícies. Seran centres arreu del món que estaran assessorats i equipats per RocRoi i és que aquesta petita empresa pallaresa s’està convertint en un gran holding empresarial amb múltiples facetes i un objectiu: acostar l’esport d’aventura a tothom.

Rabaneda ens acomiada apuntant algun detall més dels seus plans de futur, amb una mirada somiadora però els peus ben clavats a terra. S’ha enamorat de Vilanova i la Geltrú en els tres anys que porta vivint a la vora del mar, una ciutat acollidora i amb un gran potencial que li ha obert la porta al mar i a nous horitzons empresarials.

Compartir a les Xarxes socials

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Marta Pérez
Periodista, comunicació corporativa i blogger

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to Top

After
work

Vilanova i la Geltrú

18/11/2021
18:30 a 21:00h