Visit Vilanova

Blanc Festival Vilanova i la Geltrú

El festival Blanc! de disseny i creativitat torna a Vilanova i la Geltrú

Després de l’èxit de les 13 edicions anteriors, el festival de disseny, creativitat i innovació Blanc! torna amb una proposta totalment renovada i torna a la ciutat que el va veure néixer. Aquest any Blanc! es trasllada de Barcelona a Vilanova i la Geltrú, concretament al beach club La Daurada.

Les dates són els propers dies dijous 20, divendres 21 i dissabte 22 d’octubre de 2022, i si treballes en l’àmbit del disseny, la creativitat i la publicitat no t’ho pots perdre.

Qui millor ho explica és David d’Eboli, fundador i CEO de Blanc!: “Si treballes al sector del disseny gràfic, has de venir al Blanc! almenys una vegada a la teva vida professional. Blanc! ha obert molts ulls, les coses que veus, les coses que aprens, no només les aplicaràs al teu dia a dia, també t’inspiraran per ser un millor professional, estimular la creativitat, fer caure bloquejos i assolir la teva millor versió”.

Aquests són els tres motius pels quals has d’anar al Blanc! 2022:

 • Blanc! s’enorgulleix de ser el festival més punky del sector del disseny i la creativitat. Un esdeveniment dirigit per dissenyadors i per a dissenyadors que ofereix la barreja perfecta entre contingut professional i diversió.
 • El programa inclou tres dies de conferències, masterclasses, mercats ambulants, networking, música en viu i activitats de lleure i entreteniment al voltant del món del disseny.
 • Un esdeveniment per recarregar les piles de la creativitat i inspirar-se, ideal com a activitat de team building en estudis i equips de disseny per unir i mantenir la motivació.

La Daurada, un petit paradís mediterrani

“Després de dues edicions digitals obligades per la pandèmia tots hem acumulat moltíssimes ganes de sortir de les grans urbs i espais tancats. Vam pensar que l’ideal seria fer el festival en un espai més obert, lluny del smog i l’enrenou de les grans ciutats”, resumeix David d’Eboli. El nou emplaçament de Blanc! a Vilanova i la Geltrú, La Daurada, és un beach club espectacular situat al final d’un espigó, literalment envoltat de l’aigua del Mediterrani, 40 quilòmetres al sud de Barcelona.

Blanc! no és un congrés professional a l’ús, és tota una experiència d’un cap de setmana d’aprenentatge, relax i lleure només per a dissenyadors i dissenyadores que aquest any se celebra a un espai obert de més de 10.000 m2 completament damunt del mar. Un lloc ideal per combinar formació, inspiració, networking i lleure. Si el bon temps acompanya, fins i tot tornaràs a casa amb la pell més bruna. Els assistents podran anar de l´hotel al festival caminant per la platja, i gaudiran d´un dels capvespres més bonics de la península sense sortir del Blanc!. Divendres i dissabte hi haurà dos àpats populars al mateix recinte de La Daurada.

img-sabiesque-visitvilanova

Blanc!, el festival de referència en disseny, creativitat i innovació, se celebra enguany a Vilanova i la Geltrú, a l'espectacular marc del beach club La Daurada.

El que passa a Blanc! es queda a Blanc!

No és casualitat que La Felicitatsigui el concepte principal de l’edició número 14 de Blanc! En paraules de d’Eboli: “Hi ha un sentiment col·lectiu d’alleujament i de benestar. Hi ha ganes de sortir, de viure, de fer coses, però sobretot de compartir moments irrepetibles amb altres persones. I volem que el festival propiciï totes aquestes experiències als assistents. Assistir a Blanc! tornarà a ser una experiència que anirà molt més enllà de les conferències i les masterclasses. Blanc! és un esdeveniment social en tota regla, on l’oci i la connexió entre persones és tan important com el contingut”.

Les jornades d’aquest festival donen per a molt: gairebé deu hores diàries de xerrades, amb píndoles de música en viu entre les conferències, moments de bogeria absoluta amb els Sorteos Locooos, menjars populars, festes… Hi ha molts moments d’esbarjo, de deixar-se anar i transformar el congrés”, en una festa amb molta bogeria.

Conferències confirmades

Al llarg dels 14 anys d’història Blanc! ha estat punt de trobada dels dissenyadors amb més projecció a nivell nacional i internacional. En el passat ha comptat amb grans noms com ara Paula Scher, Bruce Mau, Neville Brody, Alex Trochut o Ian Anderson. I aquest any no serà menys. Aquests són alguns dels participants més destacats de Blanc! 2022:

 • Martyna Wedzicka, dissenyadora polonesa que experimenta amb tècniques gràfiques analògiques i digitals.
 • Molaría i el seu projecte Teta&Teta, on la creativitat s’aplica amb eficàcia a projectes socials.
 • L’estudi Desescribir de Santiago de Compostella, una prova que el bon disseny gràfic pot néixer des d’altres sectors professionals, en aquest cas l’arquitectura.
 • Pink Morro, dissenyador i artista, parlarà sobre les transformacions professionals i personals que viu el creatiu al llarg de la carrera professional.
 • Anna Flores, experta en lideratge personal i gestió d´
 • L’equip d’Andtonic, especialista en campanyes de màrqueting de guerrilla gens convencionals.
 • L’agència DMentes, especialistes en estudis de mercat amb el focus a les noves generacions.
 • La productora Canada, una de les més prestigioses del panorama nacional.
 • L’estudi Yinsen de València, que en els darrers anys han guanyat en visibilitat gràcies a un enginyós projecte per a una falla de València que s’ha viralitzat: el camió de Prousegur.
 • L’artista digital Alba Corral i els seus projectes a l’àmbit musical (efectes visuals i música en viu).
 • El mestre Ricardo Rousselot, callígraf, tipògraf i dissenyador argentí establert a Barcelona des del 1975.
 • I una fusió de meditació a través de la illustració, de la mà de la il·lustradora Carlota Juncosa.
img-sabiesque-visitvilanova

El programa inclou activitats gratuïtes a tota la ciutat: xerrades, tallers i una exposició.

Mercat, xerrades i tallers gratuïts

Però no tot seran conferències i masterclasses. L’experiència Blanc! 2022 inclou també un programa paral·lel d’entrevistes i xerrades sobre disseny i creativitat a la terrassa de La Daurada, d’accés totalment gratuït.

El Mercat dAutor reunirà parades en què artistes, dissenyadors i marques oferiran els seus productes al llarg del festival. Tant obra artística com indumentària, papereria, llibres, objectes de decoració, etc.

Al Centre d’Art Contemporani La Sala i a diferents espais oberts de Vilanova i la Geltrú es tornarà a celebrar Blanc! Orígens, amb una exposició sobre art i disseny i activitats per a totes les edats. Hi haurà tallers de dibuix i expressió artística lliure, de cultura maker, d’impressió 3D, de lettering i d’estimulació de la creativitat per a nens, joves i adults. La idea és portar la creativitat al carrer, que les famílies vilanovines també puguin gaudir d’una programació del festival orientat a estimular el desenvolupament artístic de tothom.

La tornada a Vilanova i la Geltrú: un retorn als orígens

Aquesta edició 2022 és molt important per al festival Blanc!, que torna enguany a la ciutat que el va veure néixer i als seus orígens propers a tota la comunitat creativa.

Segons David d’Eboli: “Blanc! va néixer l’any 2009 a Vilanova i la Geltrú. La seva gran acceptació el va convertir en el festival de disseny per excel·lència a nivell nacional, i el 2016 aquest creixement ens va portar a traslladar-lo a Barcelona. Després va arribar la COVID-19 i les edicions 2020 i 2021 en format online, que encara que ens van permetre seguir connectats amb el nostre públic, ens van fer reflexionar sobre diferents aspectes del projecte. La pandèmia ens va fer adonar que Blanc! és un esdeveniment on la part social és tan important com el contingut que oferim. Ja ho havíem començat a veure a les darreres edicions presencials: la massificació jugava en contra d’aquest aspecte més social i de proximitat del festival. Enguany recuperem la proximitat, el contacte entre les persones que formem l´organització, els assistents, els ponents i els col·laboradors”.

Dades pràctiques

 • 14a edició de Blanc!
 • blancfestival.com
 • Dates: 20, 21 i 22 d’octubre
 • Ubicació: Beach Club La Daurada, Vilanova i la Geltrú (Barcelona).
 • Tres dies amb exposicions, conferències i masterclasses al voltant del disseny i la creativitat:
 • Dijous 20: Inauguració de l’exposició a càrrec de l’artista i il·lustrador Chamo San i còctel de benvinguda.
 • Divendres 21: Masterclasses de 10:00 a 14:00 h, conferències de 15:00 a 21:00 h.
 • Dissabte 22: Conferències de 10:00 a 21:00 h. Festa de cloenda de 24:00 a 6:00 h.

Gràcies per llegir, compartir en les teves xarxes socials i comentar!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Laura Rangel
Periodista
Scroll to Top

After
work

Vilanova i la Geltrú

18/11/2021
18:30 a 21:00h