Visit Vilanova

Productes gastronòmics

📍Vilanova i la Geltrú – Mostrar en el mapa.

Cuina de mercat i de temporada barrejant la cuina tradicional catalana amb l’actual.

📍Vilanova i la Geltrú – Mostrar en el mapa.

Tast exclusiu de vins del massís del Garraf.

📍Vilanova i la Geltrú. 

Una experiència gastronòmica de luxe per a paladars exquisits.

📍Vilanova i la Geltrú – Mostrar en el mapa.

Passeig Marítim de Vilanova I la Geltrú.

📍Vilanova i la Geltrú – Mostrar en el mapa.

Passeig Marítim de Vilanova I la Geltrú.

📍Vilanova i la Geltrú – Mostrar en el mapa.

Port Nàutic de Vilanova I la Geltrú

ESTÀS A UN CLIC!

Reserva la teva taula i no et quedis sense lloc.

Slide 5
Slide 2
Slide 1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

El paisatge al plat

Vilanova i la Geltrú és una ciutat tradicionalment arrelada al treball del mar i la terra. Per aquest motiu la seva gastronomia està basada en la qualitat de la matèria primera de les seves receptes, tradicionals i de nova interpretació, que estan presents a les cartes de nombrosos establiments de restauració de la ciutat.

El peix i el marisc de la llotja de Vilanova i la Geltrú: a la llotja arriben cada dia més d´un centenar d´embarcacions carregades amb peixos i mariscs. És per aquest motiu, que el peix és l´ingredient principal de molts plats que constitueixen la base de la nostra cuina.

Cal destacar les espècies més més conegudes com el llobarro, el lluç, l´orada, el llenguado i el rap; o el peix blau com la sardina i el seitó. A banda, no ens hem d´oblidar del pop, la sèpia i els calamars. Pel que fa als mol.luscs i crustacis, hem d´anomenar els escamarlans, el caragol de punxes i, per últim, destacar la reconeguda Gamba vermella de Vilanova, segell de la ciutat.

Aquestes varietats de peixos i mariscs realcen el sabor dels plats típics de sopes, suquets, alls cremats, allipebres, graellades, arrossos i tot tipus de ranxos mariners.

Els productes de la terra

Els productes de la terra: als horts i sínies de Vilanova, encara s´hi cultiven diferents varietats tradicionals de verdura. Aquests productes agraris autòctons actualment gaudeixen  d´un gran prestigi gràcies a la tasca de promoció i divulgació promoguda per agricultors i restauradors.

Els autòctons brotons, espigalls i també la col paperina són algunes de les varietats més apreciades per les seves propietats organolèptiques, així com l´escarola de cabell d´àngel, indiscutible protagonista del xató de Vilanova.

El Xató: si hi ha un plat que pot ser considerat com l´ambaixador de Vilanova, aquest és el xató. El xató dona nom al plat i també a la salsa. Una salsa composada per ametlles i avellanes torrades, all, oli d´oliva, pa, vinagre i polpa de nyora, que amaneix una amanida d´escarola, bacallà, tonyina, anxoves i olives arbequines i negres de l´Aragó.

El vi del Penedès i els seus caves

El vi del Penedès i els seus caves: Vilanova i la Geltrú es troba dins la denominació d´origen Penedès. Els viticultors de la regió, produeixen uns excel.lents vins i caves a partir de les varietats de raïm blanc (xarel.lo i malvasia) i de raïm negre (tempranillo, carinyena, merlot, cabernet sauvignon i sumoll), degut a l´indiscutible caràcter propi que els confereix la proximitat del mar i el terra calcari del Garraf.

Els mercats municipals

Els mercats municipals: la ciutat actualment compta amb dos mercats permanents: el Mercat del Centre, situat al bell mig de la ciutat, i el Mercat de Mar, situat al barri marítim just al costat de l´església de l´Immaculada Concepció.

Són mercats moderns i molt populars on cada dia hi arriben productes frescos de l´horta i del mar.

Scroll to Top

After
work

Vilanova i la Geltrú

18/11/2021
18:30 a 21:00h