Visit Vilanova

Avantatges de triar Vilanova i la Geltrú com a destinació de turisme MICE

Per les seves infraestructures, el clima suau, les llargues platges, la gran oferta cultural i d’oci, la seva ubicació a mitja hora tant de Barcelona com de Tarragona, i prop de múltiples atraccions turístiques de primer nivell…Vilanova i la Geltrú és una destinació ideal per al turisme MICE.

En aquest article et detallem l’oferta d’espais de la ciutat i t’expliquem per què Vilanova i la Geltrú és la ubicació ideal per a organitzar el teu esdeveniment, ja sigui de temàtica professional, esportiva, lúdica…

Turismo Mice en Vilanova i la Geltrú

La ubicació estratègica de Vilanova i la Geltrú és un dels principals actius de la capital del Garraf com a destinació de turisme MICE. A mitja hora tant de Barcelona com de Tarragona, Vilanova i la Geltrú compta amb una àmplia xarxa de comunicacions i és fàcilment accessible amb cotxe privat, tren, bus i fins i tot per mar.

Des de l’aeroport de Barcelona s’arriba en tan sols 35 minuts. Des de l’estació d’AVE de Barcelona-Sants, en 45 minuts, i des de la de Camp de Tarragona en 50 minuts.

Una ciutat oberta al mar

Vilanova i la Geltrú és el Mediterrani en la seva màxima expressió. El seu caràcter és el d’una ciutat marinera històrica, que avui té un dels ports pesquers més importants de Catalunya. I això es nota en la deliciosa oferta gastronòmica local de proximitat, amb productes estrella com la gamba de Vilanova i plats com el xató o el bull de tonyina.

Per als visitants, un dels punts forts de Vilanova i la Geltrú és la combinació entre un clima suau durant tot l’any i més sis quilòmetres de platges de gran amplitud, amb sorra fina i orada, i aigües tranquil·les i poc profundes. La ciutat pertany a la demarcació turística Costa Barcelona, i pot presumir de ser un paradís lluny de la massificació turística d’altres localitats del litoral.

A més del port pesquer, Vilanova compta també amb un important port esportiu i una marina especialitzada en vaixells de gran eslora.

Un entorn ple de possibilitats per a tota mena d'esdeveniments


Si mirem terra endins, Vilanova i la Geltrú està envoltada d’un entorn natural privilegiat. En ell trobem els parcs naturals del Garraf, Olèrdola i el Foix, i les vinyes de la D.O. Penedès. Les activitats turisme actiu i sostenible, entre altres, són infinites.

Una mica més enllà, en un diàmetre de pocs quilòmetres al voltant de la ciutat, descobrim atractius turístics de tota mena: localitats amb encant com Sitges, el massís de Montserrat, els monestirs del Cister, el parc temàtic Port Aventura…Una gran riquesa patrimonial, paisatgística i d’oci.

Un gran patrimoni cultural i festiu

En el traçat urbà de Vilanova i la Geltrú trobem una de les rambles més llargues de Catalunya. La ciutat atresora un gran patrimoni arquitectònic en forma de monuments, edificis, palaus, esglésies, places plenes d’història, i fins i tot el castell de la Geltrú, que ofereix el seu singular pati per a albergar esdeveniments de tota mena.

Fins a set museus conformen una excel·lent oferta cultural. Alguns d’ells estan disponibles com a seu per a l’organització del teu esdeveniment, com el Museu del Ferrocarril de Catalunya, el Museu Romàntic Can Papiol o la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.

Existeix una gran oferta cultural i d’oci, amb un patrimoni festiu encapçalat per un dels majors carnestoltes de Catalunya.

Equipamientos para MICe en Vilaniova i la Geltrú

Espais MICE

Vilanova i la Geltrú compta amb una àmplia i variada oferta d’espais disponibles per a la celebració de tota mena d’esdeveniments MICE. Aquests són alguns dels espais més importants:

 

Museu del Ferrocarril de Catalunya

Alberga una de les millors col·leccions de locomotores de vapor a Europa, amb més de cinquanta vehicles ferroviaris. Ofereix diversos espais per a l’organització d’esdeveniments, tan interiors com a l’aire lliure.

Neàpolis

Aquest Espai de la Tecnologia i les Idees és un punt de trobada per a empreses, professionals i emprenedors. En ell es concentren activitats d’innovació, divulgació tecnològica, congressos científics…Disposa d’un auditori amb capacitat per a 200 persones i altres espais interiors i a l’aire lliure.

Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú

És el referent universitari del Garraf. En ell s’imparteixen diversos graus en Enginyeria, en Ciències i Tecnologies de la Mar i màsters. Disposa d’aules, sales d’estudi, sales de reunions, i una gran sala d’actes amb capacitat per a fins a 190 persones.

Museu Romàntic Can Papiol

Aquesta casa-museu se situa en ple centre de Vilanova i la Geltrú, i evoca en les seves estades la vida quotidiana d’una família acomodada del segle XIX. El seu espai més emblemàtic per a la celebració d’esdeveniments és el gran jardí romàntic. A més, en la quarta planta existeixen tres sales diàfanes que ofereixen bones possibilitats.

Castell de la Geltrú

En el centre històric de la Geltrú s’alça aquest castell construït sobre la base d’una antiga fortalesa medieval. En l’actualitat és seu de l’Arxiu Històric Comarcal, i ofereix un marc molt especial per a la celebració d’esdeveniments de petit format al seu pati de pedra. Té capacitat per a fins a 100 persones.

Biblioteca Museu Víctor Balaguer

Se situa al costat d’un gran jardí vuitcentista, i va ser un dels primers edificis a Catalunya construïts ex professo per a ser utilitzats com a museu. És possible organitzar esdeveniments a la biblioteca, la casa noble i els jardins.

Masia d’en Cabanyes

Aquesta masia d’estil neoclàssic va ser declarada en 2014 Ben Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. En ella va viure el poeta romàntic Manuel de Cabanyes, i actualment acull el Centre de Recerca del Romanticisme. Es lloguen diversos espais per a la celebració d’esdeveniments privats, socials i empresarials: La sala de les Voltes, la sala Alexandre de Cabanyes, la galeria porticada, i els jardins.

Auditori Eduard Toldrà

Un modern auditori (construït en 2011) totalment preparat per a la realització d’espectacles, conferències, congressos. Disposa d’una sala per al servei de servei d’àpats i dues sales de 409 i 150 butaques.

La Daurada

Un multi espai polivalent, mediterrani, i completament damunt de la mar, capaç d’adaptar-se a totes les necessitats. Un espai per a esdeveniments de gran format, únic a Catalunya, que compta amb sala de concerts, restaurants, terrasses, discoteca i cala privada. Disposa d’aparcament privat.

Teatre Principal

Va ser construït en 1835 seguint l’estil italià de l’època, i avui és el principal teatre de la ciutat. Té capacitat per a més de 300 persones.

Altres espais destacats són el Club Nàutic Vilanova i el Xalet del Nin, entre molts altres.

 

Altres equipaments

A tots aquests equipaments cal sumar múltiples instal·lacions esportives de tota mena, que abasten des del skate fins a l’atletisme, la natació, el pàdel, el bàsquet, l’handbol, el patinatge artístic…

En definitiva, Vilanova i la Geltrú és una destinació de turisme MICE de qualitat que, gràcies a tota la seva oferta complementària (turística, gastronòmica i de compres), ofereix moltes possibilitats per a l’organització del teu pròxim esdeveniment.

Gràcies per llegir, compartir en les teves xarxes socials i comentar!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Laura Rangel
Periodista

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to Top

After
work

Vilanova i la Geltrú

18/11/2021
18:30 a 21:00h